ویژه نامه کارون پردیس

حفظ جزءهای قرآن با تحقق سند ملی آموزش و پرورش

رئیس آموزش و پرورش فیروزکوه خبر داد:

حفظ جزءهای قرآن با تحقق سند ملی آموزش و پرورش

خبرگزاری فارس: رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان فیروزکوه گفت: حفظ قرآن کریم به صورت جزء به جزء توسط دانش‏آموزان از طرح‏های سند ملی آموزش و پرورش است.

سیدمحمود حسینی‏نیا در گفت‏و‏گو با خبرنگار فارس در شرق استان تهران ضمن گرامیداشت هفته پژوهش اظهار کرد: پژوهشگران باید نیاز علمی کشور را شناسایی کنند و آنها را به دست آورند.
وی با بیان اینکه شاهد رونمایی سند ملی تحول در آموزش و پرورش بوده‏ایم، اضافه کرد: تحول بنیادی که به دست رئیس‏
جمهور و وزیر آموزش و پرورش و جمعی از مسئولان کشوری رونمایی شده است.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان فیروزکوه تصریح کرد: کارشناسان، محققان و پژوهش‏گران هفت سال بر روی این سند کار کرده‏اند و در بخش تعلیم و تربیت به مدت دو سال زمان صرف شد تا تدوین شود.
حسینی‏نیا اضافه کرد: این سند ملی دارای برنامه‏ای منسجم در راستای برنامه‏های علمی و پژوهش آموزش و پرورش بوده که مطالبه مقام معظم رهبری را به تحقق رسانده است.
وی تاکید کرد: حوزه، دانشگاه و شورای عالی آموزش و پرورش به دست محققان و پژوهش‏گران این سند را تهیه، تنظیم و رونمایی کرده‏اند که با این سند، آینده چشم‏انداز نظام در تعلیم و تربیت رقم خورده است.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان فیروزکوه افزود: همه دانش‏آموزان، مربیان و مدیران باید نهایت تلاش و همکاری‏های علمی، پژوهش و آموزشی خود را در راستای اجرایی ساختن این سند ملی اعمال کنند تا طرح‏ها و برنامه‏های متعددی که در این سند آمده را به مرحله اجرا برسانیم.
حسینی‏نیا اضافه کرد: طرح‏هایی که تصویب شده، تغییراتی در نظام آموزشی ایجاد می‏کند و راه‏های اصلی تحول بنیادی را با برنامه‏های صحیح و منظم به ما نشان می‏دهد.
وی با اشاره به طرح‏هایی که در سند ملی آموزش و پرورش به ثبت رسیده و اجرا خواهد شد، گفت: یکی از این طرح‏ها توجه بیشتر به دانش‏آموزان در بحث تعلیم و تربیت، نقش خانواده‏ها در تعلیم و تربیت و اثربخش بودن نحوه تلاش و دستاوردهای دانش‏آموزان در بحث تحقیق و پژوهش و نظاره‏ کردن آنها خواهد بود.
وی با اشاره به اجرای طرح تحول در کتب درسی و نظام جدید آموزشی افزود: در این نظام دانش‏آموزان سال پنجم ابتدایی به کلاس ششم ابتدایی می‏روند و این جهش انجام نمی‏شود که یک باره به راهنمایی بروند.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان فیروزکوه ادامه داد: این نظام شامل 12 سال تحصیلی است که در این صورت نظام آموزشی ما تکمیل‏تر و بهتر خواهد شد.
 
*
هوشمندسازی مدارس از طرح‏های سند ملی آموزش و پرورش
حسینی‏نیا تصریح کرد: اجرای طرح حفظ قرآن کریم به صورت جزء به جزء در دانش‏آموزان، طرح اجرای شنا برای پایه‏های سوم ابتدایی، طرح توزیع شیر در مدارس، طرح پژوهش و
هوشمندسازی مدارس و ایجاد آمادگی در دانش‏آموزان از دیگرهای طرح‏های این سند ملی است.
وی ادامه داد: هدف اصلی ما فرهنگ‏سازی همه جانبه برنامه‏های مصوب شده در مدارس است.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان فیروزکوه بیان کرد: باید با اجرای برنامه‏های متعدد دانش‏آموزان را به سمت و سویی هدایت کنیم که تحقیق و پژوهش را در کنار تعلیم و تربیت اساس نظام آموزشی خود بدانند و بیشتر به آن توجه کنند.
حسینی‏نیا تصریح کرد: همچنین باید با برنامه‏های مختلف کاری کنیم که دانش‏آموزان هر چه زودتر به عرصه تحقیق و پژوهش ورود پیدا کنند تا زمانی که به دانشگاه و مراحل بالاتر وارد شدند، روش‏های نوین تحقیق، نوآوری و
دستاوردیابی را یاد بگیرند و زمان و نحوه استفاده از امکانات هوشمند و تجهیزات آموزشی جدید را آموزش ببینند.
وی اظهار کرد: برای تقویت روحیه فرهنگی و پرورشی دانش‏آموزان و به منظور آموزش روش‏های جدیدتر و مفیدتر، جلساتی به صورت ماهانه با مربیان، مدیران و معاونان پرورشی و تربیت بدنی برگزار می‏شود.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان فیروزکوه افزود: در این جلسات سیاست‏ها و برنامه‏های آموزشی این شهرستان مرور و بر آنها تاکید می‏شود تا مربیان، مدیران و معاونان دقت نظر بیشتری به دانش‏آموزان و رابطه بهتری با آنها داشته باشند.
حسینی‏نیا خاطرنشان کرد: در این جلسات از نظرات مربیان و مدیران در راستای بهبود وضع آموزشی و تربیتی دانش‏آموزان استفاده می‏شود.